Verslag CoderDojo #3

coderdojo-denhaag-12-12-2015

Verslag CoderDojo #3

Zaterdag 12 December was het alweer tijd voor de 3e editie van CoderDojo Den Haag. Met ongeveer 20 deelnemers was het een hele gezellige en leerzame dag.

12 December stond in het teken van HTM/CSS, JavaScript & Makey-Makey.

Makey-Makey

De meeste kinderen hadden zich ingeschreven voor Makey-Makey. Met Makey-Makey combineer je het programmeren in Scratch met (deze keer) fruit. En door middel van dit fruit kon je elementen in Scratch besturen. Dit was zeer geslaagd bij alle kinderen.

JavaScript

Er waren 2 jongens die hadden ingeschreven voor het wat ingewikkeldere JavaScript. Helaas was dit wat te hoog gegrepen, want JavaScript kan inderdaad flink lastig zijn. Gelukkig hoefde ze zich niet te vervelen, en konden ze verder bouwen aan hun Scratch game die ze de vorige editie waren begonnen.

HTML/CSS

Er waren ook een flink stel kinderen die met HTML/CSS wilden leren een website te bouwen. Dankzij de goede begeleiding van de mentoren, hebben ze dit met succes kunnen doen. Veel van de deelnemers hebben hun eigen creativiteit gebruikt voor het stijlen van alle tekst en achtergrond.

Als vrijwilligers & mentoren vonden wij het weer superleuk om deze middag tot een succes te maken met de kinderen, ouders en de sponsor van de locatie. Want zonder jullie was het echt niet zo gezellig geworden.

2016

Alle kinderen konden na een middagje hard werken en vol nieuwe ideeën naar huis. Hopelijk zien we jou met je vriendjes en/of vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en ouders weer helemaal gezond en wel terug in 2016.

Tot de volgende CoderDojo in Den Haag op 9 januari!

Posted on by Raymon Schouwenaar in bijeenkomst

Comments are closed.