Verslag CoderDojo #4

Op zaterdag 9 januari hebben we de vierde CoderDojo Den Haag gehad. Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand is de planning. Maar op 2 januari waren de meeste kinderen vast nog wat oliebollen aan het verteren.

Om 13:00 liep het weer snel vol en gingen de 15 deelnemers met plezier en enthousiasme aan het werk.

De beginnende programmeurs ging met Scratch aan de slag. Scratch biedt ontzettend veel mogelijkheden om je creativiteit op bot te vieren. Dus al snel kwamen de grappige plaatjes en geluiden voorbij.

De kinderen die de Engelse taal een beetje machtig zijn hebben we op CodeCombat gestuurd. De ridder in deze strijd wordt onderweg geholpen door de juiste commando’s te gebruiken. Zo ga je van missie naar missie en leerden de kinderen gelijk wat variabelen, functies en loops (lussen) zijn. Je kunt zelf kiezen met welke programmeertaal de monsters verslagen moeten worden. De meesten kozen voor Javascript.

Om gelijk met Javascript in het diepe duiken is een uitdaging. Maar met LiveWeave kan je het samen doen. De internet-verbinding werkte jammer genoeg even niet mee, waardoor een enkele moedige ontwikkelaar in spé uiteindelijk toch maar verder ging oefenen met CodeCombat.

Dat het niet verplicht is om te kiezen voor de onderwerpen van de dag hadden Kai en Dani goed begrepen. Die wilden veel liever verder met hun website in HTML en CSS. Ze hadden zelfs een domein geregeld. Dus hun Youtube kanaal op https://www.youtube.com/channel/UCcmA5fRrqbGLljRHup4nc_Q,  creativiteit en kennis konden ze mooi kwijt op hun eigen website: http://www.kaibuffie.nl/!

Het was weer een topmiddag. Met dank aan de ouders, coaches, en de kinderen natuurlijk. Tot de volgende CoderDojo op 6 februari.

Posted on by Sander in bijeenkomst

Comments are closed.