CoderDojo Special – Madurodam

madurodam-header

We gaan aan de slag met Scratch. Scratch is programmeren op een speelse manier. Je leert met Scratch de basis van het programmeren en je kunt je fantasie er volledig de vrije loop laten.

Heb je nog geen Scratch account? Maak er direct een aan op https://scratch.mit.edu. Dan kan je je projecten bewaren.

We hebben vier opdrachten voor je klaar liggen om met Scratch aan de slag te gaan. Je mag zelf kiezen met welke opdracht je wil beginnen.

  • Ken je Tetris? Probeer dan Tetris met Hansje Brinker. Hansje moet het water opruimen voordat het te laat is. Help Hansje een handje.
  • Het Rijksmuseum staat ook in Madurodam. Zouden de schilderijen van het museum ook terug te vinden zijn? Met Memory in het Rijksmuseum kom je erachter.
  • Wil je zelf een puzzel maken? Ga dan voor de Schuifpuzzel. Kies zelf een plaatje, en puzzelen maar.
  • Begin je liefst wat makkelijker? Dan hebben we een Watergevecht voor je. Het project is bijna klaar, maar er moet nog wel wat gebeuren.

Tot slot hebben we nog een vrije opdracht. Op http://cddh.nl/madurodam kan je je eigen fantasie aan het werk zetten. Je vindt verschillende plaatjes en scenes uit Madurodam. Voeg geluid en beweging toe en maak je eigen verhaal. Kies in het project voor Remix (rechtsboven) om het project van jou te maken.

 

Vind je het even lastig, heb je een vraag, of geen inspiratie? Vraag een coach om je verder te helpen. Veel plezier!