Sponsoring

Wat is Stichting CoderDojo Den Haag?

De stichting CoderDojo Den Haag wil kinderen op jonge leeftijd in staat stellen hun interesse voor IT te ontdekken en te ontplooien. De IT is immers een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt. Het is daarom zinvol om je hierin zo vroeg mogelijk te verdiepen.

De stichting CoderDojo Den Haag laat kinderen experimenteren met hun digitale omgeving. Zo worden ze bewust van de werking ervan. Naast bewustwording maakt de stichting CoderDojo Den Haag het voor kinderen mogelijk om op jonge leeftijd een eventuele passie te ontdekken in een vertrouwde omgeving. Door de kinderen zelf de controle te geven over het leerproces, wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld en leren ze van en met elkaar.

Door het steunen van en samenwerken met gelijkgestemde organisaties zet de stichting CoderDojo Den Haag zich in voor bewustwording en meer, beter en toegankelijker IT-onderwijs.

De vrijwilligers van de CoderDojo leren jonge mensen hoe ze zelf een game of website kunnen bouwen. Op deze manier kunnen kinderen op jonge leeftijd al ontdekken of ze programmeren leuk vinden, ook wanneer hun ouders geen IT-achtergrond hebben en er op de basisschool weinig aandacht voor is.

CoderDojo Den Haag organiseert maandelijks gratis IT workshops (Dojo’s) voor kinderen tussen 7 en 17 jaar. Tijdens die workshops bouwen de kinderen games, apps, websites en meer. De stichting is opgericht om naast de organisatie van workshops ook andere activiteiten te kunnen ontplooien. Zo maakt CoderDojo Den Haag lesmateriaal dat ook bij andere CoderDojo’s kan worden gebruikt. Ook schaft CoderDojo Den Haag materiaal (robots, computers, electronica) aan voor gebruik tijdens Dojo’s. Daarnaast kan de stichting andere Dojo’s ondersteunen met kennis en materiaal, zodat meer kinderen in aanraking kunnen komen met IT.

 

Onze Sponsors

 

 

 

Sinds kort mogen we ons verheugen op sponsor Devoteam. Hiermee kunnen we de workshop Micro:Bit goed vormgeven.

Devoteam levert innovatieve technologie consulting voor Business. Wij zijn ervan overtuigd dat innovatie een kracht kan zijn voor positieve veranderingen.
Wij promoten daarom actief technologieën om grote voordelen te realiseren voor het bedrijfsleven en mensen.

 

Voor het inrichten van de workshop Micro:Bit heeft Kiwi-electronics ons materialen geleverd met een goede korting, zoals Maqueen-robots, Zip Halo en diverse ondersteunende materialen.

Kiwi-electronics is een online en een fysieke winkel, die gespecialiseerd is in hobby en educatieve elektronica. Je vindt in de fysieke shop een uitgebreid assortiment voor de Raspberry Pi en Arduino. Daarnaast zijn ze dealer van Adafruit, Makeblock, micro:bit, DFRobot, SparkFun en Snap Circuits.

 

Voor het leveren van laptops waarmee de kinderen de verschillende workshops kunnen volgen.

KVL brengt “analytics to the people”, door strategisch advies, consultancy, detachering en opleiding op het gebied van data en analytics.

 

Wij zijn Devoteam, Kiwi-electronics en KVL zeer erkentelijk voor hun bijdrage aan CoderDojo-Den Haag.

Donaties

 

Wilt u ook een financiële bijdrage leveren, zodat we nieuwe materialen kunnen aanschaffen en nieuwe workshops kunnen ontwikkelen?

Klik dan op één van onderstaande links om een donatie te doen. U kunt ook de QR Code scannen op uw mobiele telefoon.

Doneer 10 euro